Stäng
Sök
Filters

Om Garnaffären

Välkommen till oss i Garnaffären!

"Vår vision är att vara handarbetsvärldens mest kundnära företag, där man upptäcker och inspireras till vidare handarbete"

Vår histori: Vi är ett familjeföretag som startades av Inga-Britt Gustafsson (mamma i familjen) år 1996. Det började med en liten butik med hobby, pyssel och garn. Butiken låg centralt i Uddevalla.

När hennes yngsta son Martin Gustafsson begav sig till Florida 2007 för att arbeta som webbutvecklare fick han en idé: "sälja garn på webben". Maria Nordberg (Inga-Britts dotter) var då hemma med sin yngsta son och mammaledig. Från USA började Martin bygga en sida och från Sverige hemma på kammaren satt Maria och lade in garner och färger i shoppen. Allt rullade på och snart kom vi igång med försäljningen.  Vi klättrade i Googles sökresultat och byggde upp en återkommande kundkrets. Tillsut kunde Maria säga upp sig från sitt dagarbete som förskollärare och börja på Garnaffären på heltid. 

Tiden kom när OS-mössan hade en stark genomslagskraft i vårt land och alla ville köpa garn i de rätta färgerna, beställningarna haglade in och vi fick arbeta dygnet runt. :) I denna veva tog vi hjälp från Arbetsförmedlinegn och fick hjälp från Maria "Mia" Martinsson som började som praktikant. Hon fick sedan anställning hos oss.

Den ökade försäljningen ledde till att vi blev tvunga att skaffa större lokaler, jobba för effektivare  logistik för att kunna hantera den orderökning som vi nu hade fått. 

Sedan dess har vi skaffat oss större lokaler i fler omgångar, för att få plats med allt garn och kunna hantera större orderingång. Nu är även pappa (Ronny Gustafsson) med på vår resa, som vi forsätter mot nya mål och kraftig tillväxt.

Som det ser ut i dag är vi alla i familjen engarerade i Garnaffären.se!

Med på vår resa har vi hjälp av arbetsförmedlingen (Christer Olsson) där vi ger personer med någon typ av funktionsnedsättning(som till exempel MS, Fibromyalgi, rumatism, ADHA, autism, döv, stum, läs och skrivsvårigheter, psykiskt sjuk mm.) en chans till ett fast arbete. De börjar hos oss med praktik för att det sedan i de flesta fall har lett till en tillsvidare anställning. Vi har ett starkt engagemang hos alla som jobbar hos oss, vi vill mycket och är väldigt måna om varandra och er kunder. 

Hos Garnaffären kan vi anpassa arbetsuppgifterna efter vad som passar individen. Vi kan nästan alltid hitta något för alla och alla trivs på denna arbetsplats!

Våra lokala nyhetstidningar, Bohusläningen och 7-dagars, har skrivit artiklar om oss  ett par gånger för att förmedla vårt positiva samarbete med arbetsförmedlingen.

Vid ett tillfälle fick vi möjlighet att  i möta  en riksdagspolitiker för att få delge vår resa och erfarenhet med att arbete utifrån personal med funktionsnedsättningar.

Ett mycket spännande, givande och utmanande sätt att arbeta med växande företag.

 

 

  

För att läsa artikeln klicka på denna länk: Bohusläningen!

I dagsläget har vi vår butik och lager starx utanför Uddevalla Centrum; Groröds industriområde, Stureholmsvägen 3.

Kom gärna till oss för ett besök!

 

Jag heter Maria Nordberg och är Garnaffärens VD.

Jag startade upp Garnaffärens webshop tillsammans med min lillebror Martin Gustafsson för 8 år sedan. Nu har vi ökat i omsättning och i storlek rejält.

Jag är den som är ytterst ansvarig vad gäller personalen, er kunder och produktinköp. Kontakta gärna mig vid frågor eller feedback. Vi jobbar ständigt med att förbättra oss och gå vidare i utvecklingen av sidan och vad gäller service och kundkontakt. Vi vill vara nära er kunder och uppskattar personlig kontakt.

Lättast når ni mig på: maria@garnaffaren.se

 

 Detta är Inga-Britt Gustafsson. Hon är "mamman" till företaget, det var hon som startade allt, med den lilla garnbutiken i Uddevalla Centrum. Hon arbetar nu kvar hos oss fast hon är pensionär. Hon har ett stort intresse för garn och handarbete och tycker att det är väldigt roligt att vara med oss i vår utveckling framåt, fast hon nu tar mindre ansvar. 

Vi tycker att det är jätte roligt att få ha vår mamma med i verksamheten.

 Martin Gustafsson är "sonen" i företaget och driver garnaffären tillsammans med Inga-Britt, Ronny och Maria. 

Martin arnbetar med allt det tekniska som webutvecklare. Han har gjort en pause från företaget i ett par år men är nu äntligen tillbaka och arbetar för fullt för att förbättra det mesta på hemsidan.

 

Detta är "pappan" i företaget, Ronny Gustafsson. han har arbetat med att sälja golvärme och mikrkomponenter innan. Han är nu pensionär och har kommit till oss. Ronny är en fixare och rycker in lite här och där. 

Vi är så glada att få ha vår pappa med i Garnaffärens utveckling och verksamhet.

 

Anette Johansson är 25år och har arbetat här sedan hon gick ut skolan. Hon började med att göra sin skolpraktig hos oss under sitt sista år på särskolan, där hon har fått arbeta med sina läs och skriv svårigheter.

Hon har utvecklats väldigt mycket under sin tid ho oss och är en ambitös och flitig tjej. Hon är den som har bäst koll på alla våra kunders ordrar och har ett fruktansvärt bra minne. 

Hon är en stor tillgång hos oss i Garnaffären <3

Det syns inte alltid på utsidan vad en person kämpar med dagligen❤️

Detta är vår fina Sara som arbetar hos oss. Sara jobbar med en daglig kamp med sin kropp. Hon blev tidigt diagnostiserad med barnreumatism och fibromyalgi.

Hos oss har Sara möjligheten att anpassa sina arbetsuppgifter utifrån sin dagsform. Sedan Sara började hos oss har hon haft möjligheten att öka sin arbetstid. På grund av de anpassningar som vi kan hjälpa henne med kan hon nu leva ett väl fungerande liv. Vi är väldigt glada för att ha henne hos oss och allt hon tillför vårt företag, då hon har ett stort intresse av garn och handarbete och av våra kunder som hon möter i butik, på mässor och pratar med i telefonen.

Vi vill uppmärksamma alla där ute som också kämpar med en daglig kamp som kan vara olika för olika människor. ❤️

 

 

Hos oss arbetar Marielle hon är 30år hon fick diagnosen MS för ca 10år sedan. I dag får bromsmediciner, men hennes sjukdom gör att hon sakta blir sämre, kylen förvärrar det så klart ännu mer.

Dessutom drabbas hon av följdsjukdomar. Marielle bedriver en daglig kamp för att inte hennes sjukdom ska stoppa henne från att leva ett så normalt liv som möjligt. Hos oss i Garnaffären har hon arbetat i 3år och är halvtids sjukskriven.

Tack vare att hon kan anpassa sina arbetsuppgifter har hon alltid en möjlighet för att arbeta och utföra någon av våra viktiga uppgifter som vi har.

Hon brinner för mötet med er kunder, för stickat och garn. Marielle är en förebild för oss då vi ser att hon aldrig ger upp och kämpar trots motgångar. Vi är jätte glada för att vi har henne som medarbetare hos oss. ❤️

 

Hos oss arbetstränar Phoung Ngueyen.Hon är 24 år och är döv sedan födseln.

Hon är hos oss två gånger i veckan och trivs med sitt arbete. Hon plockar ordrar, lägger in varor på lager och packar ordrar som ska skickas  till er kunder.  Hon är ambitiös och jobbar i ett högt tempo och vill mycket. Phoung är väldigt duktig på att göra sig förstådd både med hjälp av kroppsspråk och genom att skriva på lappar. Vi använder också tecken som stöd i vår komminikation med Phoung. Hon har gett oss alla ett varsitt person tecken och är alltid med oss på våra terminsavslutningsfester.

Under den tiden hon har varit hos oss har hon utvecklats och blivit mycket mer självständig. Hon känner sig delaktig och vi upplever att hon är en i vårt härliga gäng. Vi är glada över att få ha henne som en del av oss.