info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

7 anledningar att sticka och virka

7 anledningar att sticka och virka

Varför är stickning och virkning bra för hälsan?

 

Här nedan kan du läsa mer. Det har visat sig att stickning och virkning har flera fördelar för din hälsa förutom att det är roligt. Det förbättrar motoriken, håller din hjärna i trim och motverkar deprissioner.

 

1. Lägre puls och blodtryck: Man brukar säga att stickning är lika bra som att meditera? Enligt Dr. Herbert Branson, professor vid Harvard Medical School, kan repetitiva sysslor som stickning och virkning försätta kroppen i ett avslappnat tillstånd liknande det som uppstår vid yoga och meditation. När du väl kommit över den första inlärningskurvan kan handarbetet faktiskt sänka både pulsen och blodtrycket, samtidigt som det minskar nivån av skadliga stresshormoner som kortisol i blodet

2. Dämpar ångest: Stickning och virkning kräver fokus och har i sin tur en avslappnande effekt på kroppen. Alla vi som stickat eller virkat något och gett till nära, kära eller behövande kan nog enas om att en viss känsla av meningsfullhet uppstår. På samma sätt är det svårt att slå känslan när du uppfyller ett mål du satt upp för dig själv, att sticka färdigt den där tröjan som du la upp till för ett år sedan. Att handarbete kan bidra med mening är det inget snack om, frågan är bara om du låter det vara en del av ditt liv!

 

3. Förbättrar ditt minne: Stickning och virkning handlar om att repetera och memorera – hur många varv, rätt eller avigt, vilken färg, ökning eller minskning. Detta gör att hjärnan måste förlita sig på minnet, vilket i sin tur stärker minnesförmågan. Desto mer, desto bättre!

 

4. Smärtlindring: Eftersom stickning och virkning distraherar försvinner en del av fokus på smärtan, vilket kan lindra för stunden.

5. Du äter mindre snack: Vill du sluta röka, småäta eller titta på mobilen hela tiden? Då kan faktiskt stickning eller virkning vara ett bra botemedel! När du har fullt upp med att hålla reda på alla maskor får nämligen hjärnan svårt att fokusera på något annat. Med andra ord minskar helt enkelt risken för dåliga vanor när du plockar fram stickningen på kvällen. Och, som en bonus tränar du upp din koncentrationsförmåga!

 

6. Ger dig en känsla av att du gör något meningsfullt: Det finns ingen bättre känsla än att avsluta ett projekt. Du skapa något helt nytt för händerna av egen kraft. val av färger, mönster och form. Denna känslan av prestation är oslagbar och extremt tillfredställande. Njut av dina verk och var stolt!

7. Minskar stress: Som vi tidigare har nämnt är det nästan som att meditera när vi handarbetar. Du måste fokusera på rörelserna och koncentrera dig. De reptivia rörelserna ökar ditt välbefinnande och sänker ditt blodtryck, puls och stressnivåerna i din kropp. Känner du att du börjar få hög puls och stressa upp prova att sätt dig en stund och handarbeta, du byter fokus, skingrar dina tankar och sänker din puls

 

Skriv en kommentar