info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Om Garnaffären

Välkommen till oss i Garnaffären!

"Vår vision är att vara handarbetsvärldens mest kundnära företag, där man upptäcker och inspireras till vidare handarbete"

Vår historia: Vi är ett familjeföretag som startades av Inga-Britt Gustafsson (mamma i familjen) år 1996. Det började med en liten butik med hobby, pyssel och garn. Butiken låg centralt i Uddevalla.

När hennes yngsta son Martin Gustafsson begav sig till Florida 2007 för att arbeta som webbutvecklare fick han en idé: "sälja garn på webben". Maria Pilborn  (Inga-Britts dotter) var då hemma med sin yngsta son och mammaledig. Från USA började Martin bygga en sida och från Sverige hemma på kammaren satt Maria och lade in garner och färger i shoppen. Allt rullade på och snart kom vi igång med försäljningen.  Vi klättrade i Googles sökresultat och byggde upp en återkommande kundkrets. Tillsut kunde Maria säga upp sig från sitt dagarbete som förskollärare och börja på Garnaffären på heltid. 

Tiden kom när OS-mössan hade en stark genomslagskraft i vårt land och alla ville köpa garn i de rätta färgerna, beställningarna haglade in och vi fick arbeta dygnet runt. :) I denna veva tog vi hjälp från Arbetsförmedlinegn och fick hjälp från Maria "Mia" Martinsson som började som praktikant. Hon fick sedan anställning hos oss.

Den ökade försäljningen ledde till att vi blev tvunga att skaffa större lokaler, jobba för effektivare  logistik för att kunna hantera den orderökning som vi nu hade fått. 

Sedan dess har vi skaffat oss större lokaler i fler omgångar, för att få plats med allt garn och kunna hantera större orderingång. Nu är även pappa (Ronny Gustafsson) med på vår resa, som vi forsätter mot nya mål och kraftig tillväxt.

I dagsläget har vi 160 olika garnsorter med ca 20 färger i varje sort, alltså 2900st. Vi har också ca 2500st olika stickor.

Vi arbetar aktivt med att sprida vår kunskap och inspiration via Facebook, Instagram och även i vår YuoTube-kanal. 

Garnaffären lägger stor vikt vid att arbeta med vår planets hållbarhet, på olika sätt. Läs mer under vår flik "Hållbart".

 I dagsläget har vi vår butik och lager starx utanför Uddevalla Centrum; Groröds industriområde, Stureholmsvägen 3.

Kom gärna till oss för ett besök!