info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Blogginlägg '2015' 'februari'

Pulsvärmare i VM garnet, Mellanraggi!

VM är i full gång!!

 

Järbo Garn har tagit fram en färgskala i Mellanraggi i VM-färgerna. Varför inte sticka dig ett par pulsvärmare i Sverige färgerna. Mönster till dessa är framtagna av Järbo Garn och finns dels här på vår blogg och på Järbo Garns blogg. Här nedan kan du läsa om hur tillverkaren av mönstret har tänkt.

"Jo, jag använde en metod där man mäter efterhand, snarare än att ha ett bestämt mönster från början. Vi kan kalla det intuitiv stickning – eller intuitiv konstruktion. Ett MYCKET behagligt sätt att handarbeta, OCH perfekt för dig som vill slippa att lusläsa mönster och svettas över felaktiga maskantal.

Den här intuitiva metoden bidrar också till att du kan sticka handledsvärmarna i precis vilken storlek du vill – till barn, dam eller herr – bara du har någon att mäta på. Om du förser dig med 1 nystan VM-Mellanraggi, strumpstickor nr 3 samt penna och papper, så SKA jag förklara hur jag gjorde.

VM-VÄRMARE Denna modell bygger på principen att snedställd rätstickning ger en resårliknande struktur och att slätstickning utan avslutande kant bildar en naturlig rullkant.

Gör så här: Lägg upp 12 maskor (eller FLER om du önskar en bredare ”resår”). Sticka rätstickning tills den rätstickade remsan når runt din hand. Tänk på att det ska vara lite stretch i den, så att den liknar en resår när den sitter på handen. Sluta alltså sticka när remsan i osträckt läge glipar någon centimeter, men i sträckt läge känns lagom åtsittande! (Anteckna nu hur många varv du stickat så att du kan göra en likadan värmare till sedan!) Maska av men låt den allra sista maskan sitta kvar på stickan. Med den resterande maskan på stickan: Plocka upp maskor längs med långsidan på den rätstickade remsan. Plocka upp 1 maska i varje rilla. (Rilla = Den ”ås” som bildas av 2 rätstickade varv.) (Anteckna hur många varv/rillor du stickat så att du kan göra en likadan värmare till SEDAN!) När du har plockat upp maskor längs med hela kanten ska maskorna fördelas över 4 strumpstickor. (Anteckna hur många maskor du har på stickorna!) Sticka sedan runt i slätstickning (= räta maskor varje varv) TILLS arbetet når önskad längd. Maska av. Fäst lösa trådar och sy ihop resårkantens glipa med några stygn högst upp, så att det bildas ett hål för tummen. Sticka ytterligare en handledsvärmare!

 

Med denna lilla beskrivning vill vi på Järbo Garn önska alla svenska skidåkare stort lycka till i Falun!"