49kr frakt - Gratis över 499kr   Snabba leveranser   14 dagar öppet köp    Hitta min order  Kontakta oss   info@garnaffaren.se  

Kategorier

Meny

Drops Spring Lane - Ledtråd #11

Drops Spring Lane - Ledtråd #11

 

Ledtråd #11 - Dags för pusselspel!

Vi närmar oss slutet! Har du några idéer om hur du ska kombinera rutorna när du sätter ihop filten? Vi ska visa dig hur vi har satt ihop vår filt, men du kan självklart göra det som du själv vill – det är endast fantasin som sätter gränser!

Om du vill göra filten större eller bara annorlunda, så kan du ladda ner och skriva ut en pdf med alla rutorna som du kan klippa ut och pröva dig fram med!

Ha det så trevligt!

Färger

Vi monterar filten med 01 vit.

Här ser du hur vi har satt ihop rutorna. (Klicka på bilden för att se den större).

Då sätter vi i gång!

Vi börjar med att sätta ihop de sex stora rutorna.

Börja med de två rutorna överst till vänster – en från ledtråd #5 och en från ledtråd #9.

Virka ihop 2 rutor (#5 och #9) så här: lägg avigsida mot avigsida och börja med 1 fastmaska genom båda hörnen (luftmaskbågarna), virka genom båda lagren med 1 fastmaska i varje fastmaska varvet ut. Avsluta med 1 fastmaska genom båda hörnen (luftmaskbågarna) = 42 fastmaskor, klipp av tråden.

Nu ska vi sätta ihop en tredje ruta med de två vi precis har virkat ihop, under rutan från ledtråd #9, så som visat på bilden nedan.

Fortsätt att virka ihop de andra tre stora rutorna, ledtråd #9, #2 och #2, på samma sätt, så som du ser här.

Nu ska vi sätta ihop alla de sex stora rutorna så här:

Lägg avigsida mot avigsida och börja med 1 fastmaska genom båda hörnen, virka genom båda lagren med 1 fastmaska i varje fastmaska och 1 fastmaska genom båda hörnen varvet ut. Avsluta med 1 fastmaska genom båda hörnen. Klipp av och fäst alla trådarna.

Nu virkas de små rutorna ihop till en «ram» som virkas tillsammans med de stora rutorna till slut. Virka 2 och 2 små rutor tillsammans som visat på diagrammet nedan. Lägg avigsida mot avigsida och börja med 1 fastmaska genom båda hörnen, virka genom båda lagren med 1 fastmaska i varje fastmaska och 1 fastmaska genom båda hörnen över båda rutorna = 28 fastmaskor (12 fastmaskor + hörn = 14 maskor på varje ruta). Klipp av tråden.

Virka de 4 sista rutorna i var sitt hörn på samma sätt som rutorna ovan, men virka 2 fastmaskor i samma hörn på den yttersta rutan (#3) när man vänder arbetet (= 28 fastmaskor). Klipp av tråden och fäst alla trådarna.

Nu virkas de yttersta rutorna tillsammans med de innersta rutorna så här: Börja vid stjärnan i skissen, lägg avigsida mot avigsida och virka genom båda lagren, börja i hörnet på den innersta rutan (#7) och hörnet på den yttersta rutan (#8) med 1 fastmaska. Sedan virkas det genom båda lagren med 1 fastmaska i varje fastmaska och 1 fastmaska genom alla hörnen, fortsätt så varvet runt. Klipp av tråden.

Virka de stora och små rutorna tillsammans som förklarat tidigare med 14 fastmaskor i var och en av de små rutorna (dvs 1 fastmaska i var och en av de 12 fastmaskorna och 1 fastmaska i var och en av de 2 hörnen). Klipp av och fäst alla trådarna.

Färdig!

När alla rutorna har monterats ihop mäter filten ca 105 x 80 cm.

Du är nu redo att börja på kanten runt filten, det börjar vi med i nästa ledtråd!

Video ledtråd

Skriv en kommentar