info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Garn som inte kliar

Garn som inte kliar

                                                                                     

Garnaffären har ett brett utbud på garn och olika garnsorter. Vi säljer ullgarn, akrylgarn, bambugarn, bomullsgarn lingarn, merinogarn och blandgarn.

En del är känsliga för garn som kliar till exempel barn men också en del vuxna. Ska man ha ett plagg nära kroppen är det då extra viktigt att det inte kliar. Garn som består av 100% fårull kliar i regel samband med att man svettas eller blir varm. Men det finns alternativ till fårull som inte kliar lika mycket. Som till exempel Alpacaull och Merinoull. Merinoullen är helt klifri (oavsett om du blir varm) samtidigt som den värmer och går att tvätta i 40 grader. Ett perfekt vardags och barngarn.

Akrylgarn kliar absolut inte men har inte heller ullens värmande förmåga. Akryl är slitstarkt och går att tvätta i 40 grader.  

 

Bambu är också ett material som är helt klifritt. men är det uppblandat med lite fårull finns det en liten risk att det kliar.  

 

 

Bomull är naturligtvis ett helt klifritt garn men har ingen värmande effekt utan en kylande effekt och passar därför jätte bra till svala sommar plagg.

 

Cellulosa eller Tencel är också ett helt klifritt garn. Ett alternativ till Bomullsgarn.

 

Lin är klifritt men kan upplevas strävt mot huden. Är det upplandat med lite Bomull blir det mjukare. Linen blir också mjukare när man stickar eller virkar i det och även när man använder plagget.     

 

Mohairgarn är näst intill klifritt men är man känslig ska man undvika även detta material. Mohair liknande garn såsom borstad Alpakka kan också klia.

Raggsocksgarn som i regel består av 75% ull och 25% polyamid. Fårullen gör så att garnet kliar men polyamiden som stärker garnet gör att det blir like mjukare och skönare och mer slitstarkt.

Silke är bland de finaste materialen man kan välja och det ger garnet en fin lyster och mjukt och skönt. Ett perket material för baby och nyfödda.

Skriv en kommentar