49kr frakt - Gratis över 499kr   Snabba leveranser   14 dagar öppet köp    Hitta min order  Kontakta oss   info@garnaffaren.se  

Kategorier

Meny

Nytt garn som skapar arbete för kvinnor på landsbyggden i Uruguay

Nytt garn som skapar arbete för kvinnor på landsbyggden i Uruguay

Vi i Garnaffären vill berätta om en väldigt speciell garnnyhet som Järbo Garn har tagit fram.

Det handlar om fyra lyxiga kvaliteter från det framsynta företaget Manos del Uruguay. Manos del Uruguay tillverkar "schyssta" garner i flera bemärkelser! De tillverkas nämligen i samklang med både människa och miljö!

"Manos del Uruguay startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Urugay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.

Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Häftigt va?"

"Sedan 2009 är Manos del Uruguay medlem i World Fair Trade Organization – vilket innebär att garnet också är rättvisemärkt.

En av de saker som gör Manos del Uruguays garner så unika är de vackra färgerna och meleringarna.

De fyra garnerna är: Fino, Serena, Lace och Silk Blend

Skriv en kommentar