info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Project Newland

Project Newland

Project Newland är ett skol- och hälsoprojekt som Svarta Fåret driver på plats i byn Newland i Tanzania.

 

 

 

Genom försäljning av garnet Moshi ger vi barn möjlighet att kunna gå i skolan samt få en hälsosammare framtid med sjukvård. Nu kan alla vi som älskar att sticka, samtidigt göra en enorm skillnad och säkerställa en bättre framtid för några av dem som har det svårast. Du bidrar automatiskt till projektet genom att köpa garnet Moshi, då 3 kronor på varje nystan går oavkortat till projektet.

 

När man vill göra skillnad behövs det mer än bara pengar – Man måste ta ansvar!

 

 

Det är just det som gör Project Newland unikt, att det inte finns några mellanhänder utan vi själva är på plats och ser till att pengarna hamnar där de ska. Projektet är nu inne på sitt första år och 2017 är redan finansierat av Svarta Fåret.

 

1 januari 2017 började 20 barn i byn Newland i skolan. 10 av barnen började i förskolan och de resterande 10 barnen började i 1:a klass i den kommunala skolan. De här barnen har fått skolgången betald och försetts med skoluniformer, skolväskor, pennskrin mm. Barnen har även försetts med sjukvårdsförsäkring och genomgått läkarundersökning. Målet är att säkerställa skolgång till ca 100 barn upp till klass 9.

 

Svarta Fåret har byggt upp Project Newland med hjälp av en volontär som är mycket engagerad i ett barnhem i Newland. Hon har goda kontakter i byn och känner många familjer och tillsammans med henne har Svarta Fåret varit på plats i Tanzania. Svarta Fåret kommer regelbundet själva att besöka Newland och har därutöver kontaktpersoner på plats. Genom dem får vi kontinuerlig information om vad som händer och detta kan du läsa på Bloggen.

 

  

Skriv en kommentar