info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Sandnes Garn

Sandnes vill vara ledande på design inom handarbete, där de stasar mycket på tränder, fasion och design. Sandnes ger ut ca 25 magasin per år. I magasinen satsar de mycket på att visa deras design, men också för att inspirera.

Sandnes har sin produksion i lokaler på Foss Eikelan.

Sandnes garn skal vara baserat på naturfiber.

 

Våre viktigste satsningsområder er design, kvalitet og leveringsdyktighet

per sida
439 produkter
Bild på Peer Gynt

Peer Gynt

Från 49,00 kr

upptäck en norsk klassiker med Peer Gynt-garnet, som har varit på marknaden siden 1938 och har fortsatt att vara lika populärt än idag som det var då. Tillverkat av 100% norsk ull och utan superwash-behandling, erbjuder detta garn en unik kombination av lätthet, värme och mjukhet. Plagg gjorda i norsk ull känns både lätta och varma, och blir mjukare för varje användning. Ullen är också mycket slitstark, vilket resulterar i minimalt med noppor och en utmärkt elasticitet som gör att plaggen håller formen över tid. Tänk på miljön - ull är naturligt andningsbart och behöver sällan tvättas, så vi rekommenderar att du istället luftar dina plagg för att bevara deras fräschhet. Ge dina stickade kreationer en tidlös charm och en touch av norsk tradition med Peer Gynt-garnet, som är redo att bära vidare arvet genom flera generationer.

Bild på Fritidsgarn

Fritidsgarn

Från 49,00 kr

Upptäck vår FRITIDSGARN - den ultimata följeslagaren för dina stick- och tovningsprojekt! Tillverkat av 100% norsk ull, gör detta garn stickning och tovning till en lek. Med FRITIDSGARN kan du skapa en mängd olika föremål som sittunderlag, tofflor, väskor, vantar och inredningsdetaljer med enastående resultat. Tovade projekt får en vacker struktur och hållbarhet, vilket gör dem både praktiska och eleganta. Dessutom är FRITIDSGARN perfekt för att blanda med en tråd tunn och skir Tynn Silk Mohair, vilket ger dina projekt en extra touch av lyx och mjukhet. Det breda utbudet av färger, från milda till klara nyanser, ger dig oändliga möjligheter att uttrycka din kreativitet. Dess användarvänliga natur gör det också till ett utmärkt val för nybörjare och en rolig aktivitet att lära sig sticka eller virka tillsammans med dina barn. Ge dina projekt det bästa starten med FRITIDSGARN och låt din kreativitet flöda fritt!

Bild på Tynn Silk Mohair

Tynn Silk Mohair

Från 105,00 kr

Tynn Silk Mohair är ett mjukt, tunt och lyxigt mohairgarn från Sandnes Garn. Garnet har hög kvalité med en blandning av Mohair, Silke och Ull. Mohairen bidrar till garnets fluffighet, Silket ger garnet en fin lyster och glans medan Ullen bidrar till en värmande effekt. Tynn Silk Mohair finns i en bred färgskala med både milda- och klara färger. Tynn Silk Mohair ger tunna skira plagg när det stickas med enkel tråd, kan med fördel stickas med flera trådar tillsammans, vilket bygger mer för det färdiga plagget, det är också fint att använda tillsammans med annat garn för lite stabilare och formfasta plagg. Garnet är väldigt drygt med 212m/25g. Garnåtgång till en trekantssjal är ca 2-4 nystan och till en tröja/kofta i storlek medium 4-6 nystan.

Bild på Line

Line

Från 49,00 kr

Upptäck skönheten och mångsidigheten hos vårt Line-garn! Innehåll: 53% Bomull, 33% Viskos, 14% Lin Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted Vikt/nystan: 50 g = ca. 110 meter Rekommenderade stickor: 4 mm Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v Tvättinstruktioner: Maskintvätt 30°C, Plantorkas Line-garnet kombinerar den naturliga mjukheten hos bomull, viskosens vackra lyster och linnets eleganta struktur. Resultatet är ett garn som inte bara är behagligt svalkande, utan också skapar plagg med en mjuk känsla, fin struktur och vackert fall. Detta medelgrova garn passar perfekt för en mängd olika projekt och har ett stort mönsterstöd, vilket ger dig många möjligheter att låta din kreativitet flöda fritt. Oavsett om du skapar tröjor, toppar, sjalar eller accessoarer kommer Line-garnet att ge dina projekt en touch av naturlig elegans och sofistikering. Med ca 10 nystan Line-garn kan du skapa ett damplagg i storlek medium, vilket gör det till det perfekta valet för dina nästa stick- eller virkprojekt. Ta steget och låt Line-garnet föra dina skapelser till nya höjder av stil och komfort!

Bild på Sunday

Sunday

Från 75,00 kr

Utforska mångsidigheten hos Sunday - vår tunnaste variant av 100% merinoull som utgör det perfekta basgarnet för dina stick- och virkprojekt. Detta tunna garn, som inte är superwash-behandlat, kan användas ensamt eller med dubbla trådar för att skapa olika effekter. Du kan också para ihop det med Tynn Silk Mohair för en extra lyxig känsla. Merinoull är inte bara isolerande, den har också en unik förmåga att leda fukt bort från kroppen samtidigt som den behåller värmen. Detta beror på fiberns struktur, vilket gör den perfekt för att hålla dig varm även i fuktiga förhållanden. Ullen kan absorbera upp till 30% av sin egen vikt i vatten innan den känns våt, vilket gör den till det ultimata valet för kläder som används utomhus. Vi är stolta över att vår leverantör har garanterat att ullen vi använder inte kommer från får som har blivit utsatta för mulesing. Med Sunday kan du njuta av att skapa vackra och hållbara plagg med gott samvete och en touch av lyx! Ge dina projekt en touch av elegans och komfort med Sunday-garnet och låt din kreativitet flöda fritt!

Bild på Tynn Line

Tynn Line

Från 55,00 kr

Utforska den förtrollande kombinationen av bomull, viskos och lin i detta fantastiska garn. Genom att blanda de absorberande och mjuka egenskaperna hos bomull och viskos med linets svala känsla, skapar vi en unik upplevelse för dina handarbeten. Den blanka ytan från viskosen tillsammans med linets matta textur ger garnet en fascinerande struktur och yta som sticker ut från mängden. Tynn Line representerar samma högkvalitativa garnkvalitet men med olika tjocklekar. Medan Line består av fyra trådar är Tynn Line tretrådig. Vi rekommenderar att alla handstickade plagg tvättas separat för att garantera den mest skonsamma behandlingen. Innan du låter plagget plantorka, se till att centrifugera det väl, gärna på en handduk för att säkerställa att det behåller sin form och kvalitet. Med detta garn kan du skapa unika och elegant strukturerade plagg som lockar blickarna. Vi rekommenderar att alla handstickade plagg tvättas separat för den mest skonsammaste behandling. Centrifugera plagget väl, innan du plantorkar det, gärna på en handduk.

Bild på Tynn Peer Gynt

Tynn Peer Gynt

Från 49,00 kr

Utforska historien och kvaliteten hos vårt älskade garn, Peer Gynt, som har varit en favorit sedan 1938. Den unika strukturen i garnet har gjort det till ett förstahandsval för att sticka koftor och andra klädesplagg. Även idag fortsätter Peer Gynt att vara lika populärt som det var då. Hösten 2022 introducerade vi en tunnare variant, Tynn Peer Gynt, som innehåller samma högkvalitativa garn och har samma utmärkta egenskaper som sitt tjockare syskon. Kläder tillverkade av norsk ull känns lätta och blir mjukare med varje användning. Norsk ull är inte bara slitstark och motståndskraftig mot noppor, den behåller också sin form och kvalitet över tid tack vare dess utmärkta elasticitet. När du väljer norsk ull, väljer du också miljön. Ull är ett andningsbart material som sällan behöver tvättas. Vi rekommenderar istället att du luftar dina plagg för att bevara deras fräschhet. Plagg tillverkade av norsk ull har en lång livslängd och kan gå i arv i flera generationer, vilket gör det till ett hållbart val. Både Peer Gynt och Tynn Peer Gynt består av samma högkvalitativa fiber men produceras i olika tjocklekar. Medan Peer Gynt är ett 4-trådigt garn är Tynn Peer Gynt ett 3-trådigt garn. Utforska vårt utbud och skapa tidlösa plagg som varar livet ut.

Bild på KOS

KOS

Från 109,00 kr

ChatGPT Upptäck värmen och mjukheten hos Kos - ett unikt garn som kombinerar alpackafiber och ull på ett innovativt sätt. Genom att blåsa in alpackafiber tillsammans med ull i en nylonstrumpa skapas ett garn som är både lätt och luftigt samtidigt som det är otroligt mjukt. Alpacka är känd för sin exceptionella isoleringsförmåga och är cirka tre gånger varmare än vanlig ull. Den ihåliga strukturen hos alpackafibern gör att garnet andas, vilket resulterar i en behaglig värme när det är kallt och svalka när det är varmt. Ullen tillsätts för att ge Kos kvalitet spänst och volym, samtidigt som den bidrar till garnets värmereglerande egenskaper. Upptäck fördelarna med Kos och låt dig omfamnas av dess komfort och mångsidighet i dina handarbeten.

Bild på Double Sunday

Double Sunday

Från 69,00 kr

Double Sunday är vår tjockaste variant av 100% merinoull och det perfekta basgarnet: Ett tjockt icke-superwash behandlat garn som kan stickas ensam eller med dubbel tråd. Eller stickas tillsammans med Tynn Silk Mohair. Merinoull är inte bara isolerande, den leder också fukt bort från kroppen och håller värmen, även fast den är fuktig, tack vare fiberns struktur. Ull kan absorbera upp till 30% av sin egen vikt i vatten innan den börjas kännas våt. Vår leverantör har garanterat att ullen vi köper inte kommer från får som har blivit utsatta för mulesing.

Bild på Mandarin Petit

Mandarin Petit

Från 49,00 kr

Utforska Mandarin Petit - vår finaste bomullskvalitet som är tillverkad av 100% växtbaserat material. Med sin tunna struktur är detta garn perfekt för många olika projekt. Bomullens absorberande egenskaper gör den idealisk för tillverkning av disktrasor och luftiga sommarplagg. Eftersom bomull inte kliar är det en favorit bland dem som föredrar en mjuk och behaglig känsla. Ge dig själv möjligheten att skapa med detta mångsidiga garn och låt din kreativitet flöda fritt!

Bild på Sisu

Sisu

Från 59,00 kr

Upptäck Sisu - ett garn som kombinerar mjukhet och hållbarhet på bästa möjliga sätt. Förstärkt med nylon för ökad slitstyrka är detta garn perfekt för att sticka sockor som håller över tid. Men tack vare sin mjuka känsla har det även blivit en favorit för basplagg, underkläder och jackor. Sedan det tidiga 1980-talet har det varit populärt att använda Sisu för att sticka koftor, tack vare dess struktur som framhäver mönster på ett vackert sätt. Plagg som tillverkas med Sisu har en lång livslängd och behåller sin skönhet genom generationer. Garnet är behandlat med superwash-teknik, vilket innebär att det tål att tvättas i maskin gång på gång utan att förlora sin kvalitet. Ge dig själv möjligheten att skapa hållbara och vackra plagg med Sisu!

Bild på Alpakka Ull

Alpakka Ull

Från 75,00 kr

Utforska den perfekta kombinationen av mjukhet och lätthet med vårt garn i alpakka-ullblandning. Denna unika blandning ger dig det bästa av två världar: alpakkafiberns oöverträffade mjukhet och isolerande egenskaper, tillsammans med ullens lätthet och elasticitet. Alpakkafibern behåller värmen och känns alltid mjuk mot huden, medan ullen ger garnet dess lätta och elastiska egenskaper. Både alpacka och ull är kända för sina förmågor att reglera kroppstemperaturen, vilket gör detta garn till ett utmärkt val för en mängd olika projekt och säsonger. Ge dina stickade eller virkade kreationer den perfekta kombinationen av komfort och funktion med vårt alpakka-ullgarn!

Tillverkare