info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Våra raggsocksgarn

Våra raggsocksgarn

Våra olika raggsocksgarn

Hos Garnaffären hittar du olika sorters raggsocksgarn med olika grovlek och från olika leverantörer.

Vi säljer enbart raggsocksgarn från Nordiska leverantörer.

Specifikt för ett raggsocksgarn är att det innehåller 25% polyamid och detta är enbart för att de färdiga sockorna ska hålla under längre tid. Vanligtvis är 75% någon typ av ull för att ge sockorna värme.

Ett tunt garn till tunna sockor är väldigt praktiskt om du vill använda raggsockorna i stövlar eller skor. Exempel på dessa är Drops fabel, Nordlys, Junior Raggi, och Fröya,  Dessa garner stickas med stickor 2,5-3mm.

Bland de mellangrova garnerna har vi Mellanraggi, Perfect, Soft Raggi, Tencel Raggi, Aurora och  Merino Raggi.   En raggsocka stickad i ett mellangrovt garn blir något varmare men bygger lite mer plats i skor och kängor. Dessa garner stickas med ca 4mm stickor.

Grova raggsocksgarn är väldigt bra när man vill hålla sig riktigt varm, bra som innesocka. Inte lika lätta att ha i skor och stövlar dock. Exempel på grova raggsocksgarn är: Raggi, SOX, Raggen, SOX 150g

Dessa garner stickas med 4,5-5mm stickor.

Både Sogt Raggi och Tencel Raggi har andra blandningar än andra raggsocksgarner. Soft raggi har bambu och Tencel Raggi har Tencel. Båda är mjuka och sköna material som ger ljuvliga sockor att bära. 

Man kan sticka sockor både med strumpstickor, trippelstickor eller rundstickor(magic loop) 

Teknik för att sticka med magic loop hittar du instruktionsfilm på vår YouTube kanal

Behöver du hjälp att sticka häl så hittar du det också på vår YouTube kanal.

Vi säljer också färdig stickade sockor för den som varken hinner eller vill sticka sina sockor själv. 

Slutligen några bra tips för den som stickar raggsockor:

Vi säljer skinnsulor i all storlekar för att skydda sina sockors undre del. Dessa sys enkelt på sockan när den är färdig. 

Själv har jag upptäckt fördelen med att sticka resår längst hela ovansidan av sockan så håller de passformen bättre. Jag brukar forstätta med resårstickningen på de översta delarna av sockan och sticka slätstickning på den undre delen. Lite som Sunday socks

Skriv en kommentar