info@garnaffaren.se
59 kr frakt - Gratis över 600 kr     Hitta min order

Kategorier

Meny

Vad är Merinoull?

Vad är Merinoull?

Vad är Merinoull?

Merinoull kommer från Merino får. Ullen har genomgått en miljöneutral behandling där de små kliande håren tas bort.

Merinoullen har tunnare och slätare fibrer vilket gör att det känns mjukare och skönare att ha direkt mot huden. Den nordiska fårullen har mer grövre och taggig yta.

Detta gör att Merinoull är perfekt för känsliga personer och barn att bära mot kroppen. Eller om man ska bära plagget intill kroppen.

Däremot kan man med fördel bära nordisk fårull som ett lager två. 

Vi säljer både superwash behandlad Merinoull, ren Merinoull och Merinoull uppblandad med mohair och polyamid(för att få slitsraka sockor).

Drops Daisy,Sunday och Trend baby Merino Petite är våra två rena Merinoull garner.

Merino Raggi är vårt raggsocksgarn tillverkad av Merino 75% Merinoull och 25% Polyamid. Polyamiden är tillsatt för att sockorna ska vara slitstarka och hålla lite längre.

Drops Baby Merino, Merino Extra Fine, Big Merino, Tynn Merinoull, Merinoull, Viking Garn Baby Merino,Baby Merino(Svarta Fåret) och Iris är exempel på Merinoull garner som är superwash behandlade.

Superwash behandlingen gör att garnerna noppar sig mindre och går att tvätta i 40 grader i maskinen, vilket gör dessa garn sorter till ett bra vardags garn.

Drops Merino Extra Fine och Drops Big Merino är ganska löst spunna(rundspunna) vilket gör att garnet är något elasktiskt och det finns en risk att det töjer sig både vid användning och efter tvätt. Därför är det viktigt att man inte stickar för löst med just dessa två garn sorter. 

Om plagget mot förmodan skulle töja sig efter tvätt kan man tvätta det igen och se till att krama ihop plagget när det ligger och torkar luftigt på en plan yta.

 

Skriv en kommentar