49kr frakt - Gratis över 499kr   Snabba leveranser   14 dagar öppet köp    Hitta min order  Kontakta oss   info@garnaffaren.se  

Kategorier

Meny

Virkad kanin av Fru Backlund

Virkad kanin av Fru Backlund

Virkad kanin

 

Jag bara älskar denna lilla kanin. Söt och rolig att virka och jag har hunnit med att virka tre olika varianter av denna goding hittills.

 

 

Detta är en Lalylala mod. Lalylala vem? Mod-va-då? Lalylala är en designer som gör helt ljuvliga amigurumis.( Amigurumi är små virkade djur, maträtter eller andra figurer.)

Man kan köpa mönster av henne på en variant av denna men även sådana klädda i andra djurkostymer, monster och mycket mer Länk 

Mod står för modifikation vilket helt enkelt betyder att någon har ändrat om något av Lalylalas populära mönster och gjort det till sitt eget. Du kan t.o.m. hitta dessa mods på hennes egen hemsida. Beskrivning på denna Lalylala mod hittade jag här länk och är gratis. Den är på danska men tycker att den är lätt att förstå och följa trots allt och har bra bilder att följa.

Några viktiga saker jag upptäckte Jag valde att brodera stora kanin med samma rosa som jag använde till skor, skosnören, halsduk, vantar och rosett på vantar. Om man ska brodera rekommenderar jag att man gör detta innan man virkat hela kroppen och bara fyllt benen, då är det lättare att fästa garnet. Ett misstag jag själv gjorde.

Ett annat tips är att när man syr fast huvudet på koppen lämna då ett litet hål, stoppa i extra fyllning och sy klart. Då blir det mer stabilitet i huvudet. Kaninen går att variera i oändlighet med hjälp av färg, storlek och typ av garn du använder. Jag gjorde även en i Drops Lima vilket var helt underbart att arbeta med och blev i storlek något mellan dessa två. 

 

Material Garnet jag använde var Järbos 8/4 till den svart/vita och Drops Paris till den grå/rosa och kan naturligtvis köpas i Garnaffären.se.

 Men som sagt går det använda vilket garn och färg som faller dig i smaken. Jag använde säkerhetsögon så de tåls att leka med och stoppade med fyllning från en kudde men garnaffaren.se har fyllnadsvadd som är kanon till just detta om man inte har nån kudde liggandes till övers hemma. Min make börjar undra vart alla kuddar tar vägen ha ha ha! Men låt det bli vår hemlighet ;)

Svart och vit kanin ca. 24cm hög virkad med virknål 2.5: Vitt merciserat garn 8/4 från Järbo länk Svart merciserat garn 8/4 från Järbo länk

 

 

Svårt att säga exakt mängd garn som användes men du får ut flera stycken kaniner på en 200g nystan som jag använde. Varför inte köpa de mindre i flera färger och gör en hel familj. Grå och rosa kanin ca. 37cm hög virkad med virknål 4.5: Drops Paris klarrosa 06 Drops Paris Ljusgrå 23 Drops Paris vit 16 Samma här med mängden garn.

Jag använde restgarn från ett annat projekt men en halv vit, 1 rosa och 2 grå och du klarar dig helt säkert.

Du behöver även: Nål att sy ihop delar och ev. brodera med Fyllnadsvadd länk Säkerhetsögon 6mm

Lycka till! Fru Backlund

Skriv en kommentar